на живо

Суперкупата на Полша се изплъзна на Пенчев и Ресовия (ВИДЕО)

Напрегната среща откри волейболния сезон в Полша

Facebook

Истинско волейболно шоу наблюдаваха феновете на Асеко Ресовия (Жешув) и Лотос Трефл (Гданск) снощи, когато се реши съдбата на Суперкупата на Полша. Трофея стана притежание на волейболистите от северния крайморски град, които победиха "вълците" от Жешув, с българския национал Николай Пенчев в състава, с 3:2 (25:23, 25:18, 23:25, 22:25, 15:12).

В първите две части на мача отборът на Лотос доминираше на игрището и закономерно поведе категорично в резултата. Пенчев и съотборниците му не успяха да се противопоставят и в началто на третата част, но постепено набраха увереност и взеха гейма при резултат 25:23.

Четвъртият гейм премина под диктовката на Ресовия. Основна заслуга за изравняването на резултата имаше полската звезда Бартош Курек, за когото това бе завръщане в родното първенство след три неуспешни сезона в Русия и Италия.

В тайбрека резултатът вървеше точка за точка, но Лотос се оказаха по-съобразителни и затвориха мача след успешна блокада на Бартош Гавршевски срещу Давид Дрия.

Николай Пенчев игра в първите три гейма на срещата, като записа 3 точки и 75% позитивно посрещане. Най-резултатен за Ресовия бе Курек с 31 точки. За Лотос Мърфи Трой заби 18. За най-полезен играч в мача бе избран полския национал Матеуш Мика.

Снимка: Facebook

Средващата среща на българския посрещач и тима му е срещу АЗС Честохова в първи мач от първенството на Полша. Тя ще се изиграе в петък от 19:00 часа българско време.

Видео от награждаването на Лотос Трефл (Гданск):