на живо

Светът подлуди "Туитър" след победата на Джошуа над Кличко

Двубоят на "Уембли" ще остане в историята като един от най-великите

Getty Images

Най-големия мач за световната титла в тежка категория на бокса за последните десет години между Антъни Джошуа и Владимир Кличко премина през редица драматични обрати, но британецът бе този, който наклони везните в своя полза в 11-я рунд и се поздрави с победата.

След мегасблъсъка спортният свят пощуря по феноменалния успех на Джошуа и напълни социалните мрежи с реакции на случилото се на "Уембли".

Тайсън Фюри, който победи Владимир Кличко през 2015 г. за световната титла, написа: "Добра работа, Антъни Джошуа. Получи се хубав двубой. Ти се би на живот и смърт срещу Владимир Кличко. Аз знам какво е да се изправиш срещу него. Нека потанцуваме".

Бившият световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис: "Разцепваща битка! Поздравления и за двамата. Дадохте на феновете нещо, за което да говорят! Браво на Джошуа за победата. Колко голяма част от сърцето си остави Кличко в този двубой? Трябва да му отдадем заслужено".

Олимпийската шампионка в седмобоя Джесика Енис-Хил написа: "Абсолютна легенда! Невероятна битка. Толкова съм горда от Антъни Джошуа. Изморих се само като ви гледах - невероятно".

Филмовата легенда Арнолд Шварценегер изгледа мача от първите редове и не пропусна да сподели реакцията си на видяното с феновете си в "Туитър": "Един от най-вълнуващите двубои, които някога съм гледал. Поздравления за победата на Джошуа и за невероятната битка от страна на Кличко. Надявам се да има реванш".

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън: "Добра работа и на двамата, но огромни поздравления за Антъни Джошуа, че донесе титлите у дома. Велик мач!"

Бившият футболист на английския национален отбор и "Манчестър Юнайтед" Майкъл Оуен: "Много се радвам, но, това си беше късмет. Масивна аркада на Джошуа. Съчувствам на Кличко - велик шампион."

Бившият защитник на "Ливърпул" Джейми Карагър вкара в действие типичния си хумор: "Ако Кличко е предвидил целия този развой на събитията на ринга в своето USB устройство, то той е още по-голяма легенда в моята книга".