на живо

"Светците" се бориха, но "вълците" взеха своето

"Уулвърхемптън" навлезе в серия от 5 мача без загуба

Reuters

"Уулвърхемптън" удължи серията си от поредни мачове без поражение на 5 - нещо, което отборът от Западен Мидлендс постига за пръв път от 1981 г. насам.

"Вълците" спечелиха с 2:0 домакинството си на "Саутхемптън" в среща от 7-ия кръг на английската Висша лига. Тимът на Нуно Ешпирито Санто завоюва трите точки с късни голове.

Мачът на "Молиню" бе двуостър и се реши в края. Влизането в игра на Адама Траоре и Иван Кавалейро на местата на Елдер Коща и Диого Жота раздвижи атаката на "Уулвс" и в 79-ата минута те излязоха напред в резултата. Траоре проби по десния фланг и намери Раул Хименес в наказателното поле, той пусна назад към Иван Кавалейро, а португалският национал разстреля Алекс Макарти. Интересното е, че за крилото това бе дебют в английския елит.

След гола "Саутхемптън" опита да отвърне на удара, но вместо това допусна второ попадение. Три минути преди края Стюарт Армстронг остави Мат Дохърти да се измъкне отдясно, ирландецът намери Джони в пеналта и последният оформи крайния резултат: "Уулвърхемптън" - "Саутхемптън" 2:0.

Така "вълците" продължиха с отличното си представяне от началото на сезона и вече заемат осмата позиция с актив от 12 точки. "Светците" пък са 15-и с 5.

Тагове:

уулвс