на живо

Светослав Тодоров поема ЦСКА

Четирикратният шампион с "Литекс" ще води тима на "червените" във Втора лига

bTV

Четирикратният шампион с "Литекс" - Светослав Тодоров, е новият треньор на втория отбор на ЦСКА, който се състезава във Втора лига. Това съобщиха "червените" на официалния си сайт. 

В момента втория отбор на ЦСКА се намира на 8-мо място в класирането. В началото на първенството тимът беше воден от Стамен Белчев, който стана треньор на първия тим на "червените". След него наставник стана Ивайло Станев. Той обаче ще застане начело на формацията до 19 години на клуба. 

Тодоров има опит в треньорската професия. Той беше наставник на родния "Добруджа" в периода 2013-2014 г. След това застана начело на националния тим до 19 години. 

Като футболист Тодоров е четирикратен шампион с "Литекс". Той игра за "Уест Хем", "Портсмут, с който стана голмайстор на "Чемпиъншип" през сезон 2002/2003, "Уигън" и "Чарлтън".

Тодоров е вторият нов треньор в ЦСКА. Днес ръководството на клуба обяви, че дългогодишният наставник на "Пирин" Стефан Генов ще бъде помощник на Белчев. От клуба от Благоевград обаче обявиха, че не знаят за напускането на треньора.