на живо

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе по график (ВИДЕО)

Тренировките в залата стават по-интензивни

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе по график (ВИДЕО)

Световната купа по худoжествена гимнастика в София ще се проведе по график в средата на април. Това стана ясно след първото открито контролно на националния отбор, спечелено от Татяна Воложанина.

Макар и представени в непълния им блясък, съчетанията на българките в индивидуалната дисциплина загатнаха за висока трудност и оригиналност.

"Не съм доволна. Катрин (Тасева) и Невяна (Владинова) показаха изключително груби грешки, които на този етап не могат да се допускат. Категорично трябва да се увеличат тренировките, натоварванията и интензивността, защото тези съчетания трябва да се покажат във възможно най-добра форма", заяви президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева.

Заради коронавируса Гран При на Киев следващия уикенд ще се играе при закрити врата, световната купа в Пезаро беше отменена от началото на април за началото на юни, а купите в Ташкент, Баку и София засега остават по график.

"Все още нямаме сигурност дали ще е пред публика или без публика", коментира Раева.

Италия и Китай са заявили участие за купата в София, но ако искат да участват, трябва да преминат през 14-дневен период на карантина в България.

Тагове: