на живо

Световният номер 8 и куп тенисисти от топ 20 идват за "София Оупън"

Това ще бъде най-силното издание на турнира досега

Getty Images

Световният номер 8 Диего Шварцман, Гаел Монфис, Милош Раонич, Денис Шаповалов и още куп елитни тенисисти ще участват в "София Оупън". Надпреварата от категория АТП 250 се провежда за пета поредна година, а това се очертава като най-силното й издание.

18 от първите 35 в света ще играят в "Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Организаторите се хвалят, че това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на АТП от близо четири години насам. 

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в София. Диего Шварцман (№8 в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (№12), Роберто Баутиста Агут (№13), Пабло Кареньо Буста (№15), Фабио Фонини (№16), Карен Хачанов (№17), Милош Раонич (№21), Феликс Оже-Алиасим (№22), Душан Лайович (№24), Каспер Рууд (№25), Борна Чорич (№27), Тейлър Фриц (№28), Алекс де Минор (№29), Филип Краинович (№30), Ян-Ленард Щруф (№32), Николоз Басилашвили (№33), Кей Нишикори (№35), Кевин Андерсън ("запазен ранкинг" №14) са потвърдили, че ще се борят за трофея в София.

Последните двама тенисисти, влизащи по ранкинг в основната схема на "София Оупън", ще бъдат определени най-късно на 6 ноември. Тъй като турнирът в София е предшестван от Мастърса в Париж, по правилника на АТП надпреварата от по-ниска категория е задължена да предостави два от т.нар. special exempt. Това означава, че ако тенисист, приет да играе в квалификациите в "Арена Армеец", стигне полуфинал в Париж, той ще влезе в основната схема в София поради невъзможност да се включи в пресявките. Ако няма подобен случай, двете места ще бъдат дадени на играчи от листата на чакащите в София. Към момента тя се оглавява от Гуидо Пея (Аржентина), следван от Юго Юмбер (Франция), Адриан Манарино (Франция), Марин Чилич (Хърватия) и др.

Организаторите пазат "уайлд кард" за Григор Димитров: "Към момента продължаваме да сме в непрестанна комуникация с Григор Димитров и хората от неговия щаб. Както знаете, той подписа договор за участие на "София Оупън" за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври. Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще играе на пренасрочения "София Оупън" и ще приеме "уайлд кард", която пазим специално за него.", се казва в съобщение на ръководството на турнира.