на живо

Буфон: Нека вкараме най-важния и най-красив гол заедно!

Световните шампиони от 2006-а събират средства за борбата с коронавируса

Facebook

23-мата футболисти, които преди 14 години накараха Италия да преживее паметни мигове с вдигането на световната титла в Германия, имат нова мисия - да съберат 1 млн. евро в помощ на Италианския Червен кръст.

Сред разразяването на пандемията, от която най-засегнатата страна в Европа е Италия, легендарните играчи започнаха да призоваваха хората да си останат по домовете. 

Те не спряха дотук, а откриха и фонд с името "BE CHAMPION against COVID-19". Досега са събрани 265 хил. евро. 

Снимка: Facebook

Според "Гадзета дело Спорт", идеята за фонда се заражда от разговор в WhatsApp на играчите от Мондиал 2006, и първо хрумва на Алесандро Дел Пиеро и Фабио Канаваро.

Канаваро, който спечели "Златната топка" през същата година заради изключителното си представяне на световното, се срещна отблизо с коронавируса, тъй като е треньор в Китай.

Марчело Липи, който бе начело на онзи славен тим, също се включва в благородната кампания.  

Буфон призова за обединение в името на справянето с проблема.

"Както бяхме единен отбор през 2006-а, да бъдем такъв и сега. Нека вкараме най-важния и най-красивия гол на света заедно", казва вратарят в стори в "Инстаграм".

Серия "А" също се включва в битката с коронавирусa чрез кампанията #weareoneteam, която бе подета от Министерството на здравеопазването.

bTV призовава: останете си вкъщи!