на живо

Българските таекуондисти се готвят в Тетевен и Иран за олимпийските игри (ВИДЕО)

Националният ни отбор тренира по три пъти на ден

Под ръководството на треньора Фарзад Золхадри вече втора седмица националният ни отбор по таекуондо е на олимпийски лагер в Тетевен. Родните спортисти тренират по три пъти на ден, а следващата седмица 14 от тях ще заминават за Иран за втората част от подготовката. 

Те ще продължат да се готвят с националния отбор на домакините, който е един от най-добрите в света. След това и двата тима ще тренират в България.

Повод да почерпи в Тетевен имаше бронзовият медалист от световното първенство през 2017 г. в Муджу Владимир Далаклиев, както и Илия Димитров, който е най-добрият български международен съдия по таекуондо.

Вчера в Сеул бе избран новият президент на Световната таекуондо централа KUKKIWON Лий Донг Суп, който е един от най-близките приятели на президента на родната централа Слави Бинев в Корея, още от времето, когато и двамата са били конгресмени. 

Състав на националния ни отбор по таекуондо: Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.

 

Тагове: