на живо

Тайбе Юсеин е европейска шампионка за втора поредна година

Българката бе безапелационна във финала

Тайбе Юсеин отново е на европейския връх в борбата! Българката защити титлата си в категория до 62 кг на шампионата в Букурещ, Румъния.

В спора за златото Спортист №1 на страната ни за 2018 г. не остави шанс на италианката Аурора Кампаня, побеждавайки я с 4:0. Представителката ни поведе с 1:0 в първата част и бе далеч по-атакуващата страна в битката. Юсеин първо стигна до 3:0, преди да приключи борбата по категоричен начин.

По пътя си към финала Тайбе се справи последователно с Амелин Дуаре (Франция), Илона Прокоповнюк (Украйна) и Тетяна Омелченко (Азербайджан).

За Тайбе това е пети медал от шампионати на Стария континент и второ златно отличие след това от миналата година в Каспийск, Русия. Юсеин има сребърни медали от първенствата през 2010 и 2017 г., както и бронзов от 2014 г.  

Така страната ни вече има четири отличия от шампионата в румънската столица, всичките спечелени от женския национален отбор. На европейския връх стъпи и Биляна Дудова в категория до 59 кг. Миглена Селишка се окичи със сребро при 50-килограмовите, а Евелина Николова направи същото в категория до 55 кг.

Снимка: bul-wrestling.org

Тагове:

@