на живо

Тайбе Юсеин пред bTV: Стъпих на върха и усетих, че там е моето място (ВИДЕО)

След триумфа на европейското първенство в Букурещ

Тайбе Юсеин отново е на познато място - европейския връх в женската борба. Пред bTV щастливата шампионка сподели, че вече започва да свиква с това да е първа. Увереността и спокойствието, с които стигна до триумфа, дошли от завоюваната през миналата година световна титла.

"Чувствам се много добре. Започна много да ми харесва да съм най-горе на стълбичката. Щастлива съм. От една страна имаше напрежение дали ще мога да си защитя титлата, но пък от друга страна имах увереността, която ми даде световната титла, и вярвах, че ще покоря този европейски връх. Усетих, че там е моето място", сподели Тайбе.

По пътя си към финала в Румъния Спортист №1 на България за 2018 г. победи представителки на Франция, Украйна и Азербайджан. В спора за златото се наложи с 4:0 над италианката Аурора Кампаня.

Юсеин чу българския химн в своя чест за трети път в рамките на година, след като през май 2018-та стана европейска шампионка в Каспийск, а пет месеца по-късно спечели златен медал и на световното първенство в Будапеща.

Тагове:

@