на живо

Фюри не дойде на пресконференция с Кличко

Колата на британеца се счупи на път за събитието

Getty Images

Тайсън Фюри пропусна пресконференцията преди мача с Владимир Кличко заради инцидент с колата му. Автомобилът се развалил на път за събитието в Лондон, докато 28-годишният боксьор се е намирал в задръстване. За капак и батерията на телефона му се е изтощила.

"Говорихме по телефона и той ми разказа за неприятностите, които са го споходили. После батерията му падна и връзката прекъсна", обясни промоутърът на британеца Мик Хенеси.

Снимка: Getty Images

Така бившият световен шампион в тежка категория Кличко бе принуден да говори сам пред медиите. Украинецът прие случващото се на шега и накрая дори позира със снимката на съперника си.

"Фюри не е тук в момента, може би е невидим, но се надявам скоро да се срещнем на ринга. Проявих достатъчно търпение. Вече гледам към мача, но ако отново бъде отложен, съм готов да чакам още. Все пак шампионът ще трябва да защитава рано или късно титлите си", каза Владимир пред медиите.

Датата за реванша е 29 октомври. Първоначално двубоят бе насрочен за юли, но Фюри се оплака от контузия в глезена. Кличко беше непобеден цели 11 години. Той държеше трите пояса от 2006 г., преди да загуби с 0:3 съдийски гласа в Дюселдорф от Тайсън.