на живо

Тайсън Фюри се отказа от световните си титли

Британецът ще се концентрира върху лечението си

Getty Images

Действащият световен шампион по бокс в свръхтежка категория Тайсън Фюри се отказва от титлите си, за да се концентрира върху лечението си, обявиха от неговия щаб.

В началото на месеца Фюри даде положителна допинг проба за употреба на кокаин, след което призна, че страда от депресия и затова е прибегнал до забранената субстанция.

Британецът детронира Владимир Кличко през ноември миналата година и спечели шампионските колани във версиите IBF, WBA и WBO, но в последствие на два пъти отложи договорения реванш по медицински причини. Преди няколко месеца той беше лишен от титлата си във версия IBF, тъй като отказа да се боксира срещу задължителния претендент на федерацията.

"Аз не съм в състояние да защитя титлите си в момента и затова взех трудното и емоционално решение официално да овакантя моите ценни световни титли. Пожелавам на следващите претенденти всичко най-добро. Предстои ми поредно голямо предизвикателство в живота, както беше и в битката срещу Кличко, но ще го превъзмогна", заяви Фюри в специално изявление.

В понеделник Световната боксова организация даде срок от 10 дни на британеца да посочи защо точно неговата титла "не трябва да става вакантна след действията му, с които той наруши правилниците за приемане на стимуланти и други субстанции, повишаващи спортната форма".