на живо

Тайсън Фюри се закани да "потанцува" с Джошуа

Джипси Кинг е първият предизвикан от новия световен шампион

Getty Images

Тайсън Фюри може да изтърпява наказание заради употреба на кокаин, но това не означава, че не е готов за нови подвизи на ринга. Той бързо отговори на предизвикателството, отправено му от новия носител на поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО) - Антъни Джошуа. 

27-годишният британец спомена името на Фюри веднага след като нокаутира в 11-ия рунд Владимир Кличко пред 90 000 зрители на "Уембли".

"Тайсън Фюри, къде си, бейби? Искам да се бия с Тайсън Фюри. Знам, че много се говори за подобен мач. Искам да дам шанс на тези 90 хиляди души да ни видят един срещу друг на ринга", заяви Джошуа.

Джипси Кинг пък използва любимите си социални мрежи за отговор: "Добра работа, Антъни Джошуа. Получи се хубав двубой. Ти се би на живот и смърт срещу Владимир Кличко. Аз знам какво е да се изправиш срещу него. Нека потанцуваме", написа Фюри.

Двубой между двамата за момента обаче е невъзможен, тъй като бившият световен шампион е със спрени състезателни права заради употреба на кокаин. Той не се е боксирал от ноември 2015 г., когато спечели световните титли във версиите IBF, WBA и WBO в мач срещу Владимир Кличко.