на живо

Тайсън продава канабисни хапки като ухото на Холифийлд (СНИМКА)

Бизнесът на Железния Майк процъфтява, носи му по 1 млн. долара на месец

Майк Тайсън пусна в продажба канабисни хапки. Дотук всичко е нормално. Продуктът обаче е с любопитна форма - като ухото на Ивендър Холифийлд.

Гениалният маркетингов ход е препратка към реванша за световната титла през 1997 г., когато Тайсън отхапа част от дясното ухо на Холифийлд. Последният се нуждаеше от 90-минутна операция за възстановяването му, а Железния Майк остана извън боксовия ринг в продължение на година и трябваше да плати глоба в размер на 3 млн. долара.

"Хапките на Майк" се превърнаха в хит за кратко време и увеличиха приходите на боксовата легенда, за които се смята, че възлизат на около 1 млн. долара месечно.

Освен канабис, компанията на Тайсън продава и марихуана от 2016 г. насам. 55-годишният бивш световен шампион в тежката категория притежава ранчо за отглеждане на канабис, чиято площ е 420 акра. Базирано е в Дезърт Хот Спрингс, щата Калифорния (САЩ).

Холифийлд едва ли има нещо против Тайсън да печели от отхапаното му ухо. Двамата отдавна "заровиха томахавките" по темата.

"Тогава имаше много болка, но всъщност се радвам, че се случи, защото ми предостави възможност да говоря за прошката. Ако някой нахлуе в дома ти, не си мислиш "Как и аз да вляза в неговия?". Мнозина смятат Майк за чисто луд, но това е далеч от истината.", коментира Холифийлд.