на живо

Така го правят по света

Getty Images

По време на срещата между Нюкасъл и гостите от Манчестър Юнайтед се заригра сериозен скандал между Папис Бемба Сисе и Джони Еванс. Ирланският защитник се опита да наплюе играчът на домакините, след което сенегалския нападател отвърна по същия начин.

Снимка: Getty Images

След мача футболиста на Нюкасъл се призна за виновен и се извини за своите действия. Въпреки това Футболната Асоциация ще му спре правата за седем срещи, шест заради инцидента от двубоят и една, защото това му е второ провинение през сезона.

В същото време в официално становище на Евънс, защитникът е цитиран да казва: "Аз съм шокиран какво са интерпретирали някои медии от мача ни снощи. Искам да кажа ясно и категорично, че в никакъв случай не съм плюл по Папис Сисе. Изобщо не съм част от никакъв инцидент с плюене, а това не ми е в начина на поведение. Може би Сисе е опитал да си върне по някакъв начин за това, че падна на тревата след единоборството ни, но определено аз не съм бил част от нищо подобно в мача."

За подобно провинение в А група капитанът на Лудогорец Светослав Дяков получи наказание само от един мач от Дисциплинарната комисия заради плюнката по играча на Левски Борислав Стойчев от дербито на "Герена", спечелено от "сините" с 3:2. Националният полузащитник глобен и с 200 лв.