на живо

"Тампа бей" спечели втора купа "Стенли" (ВИДЕО)

След успех срещу "Далас"

Reuters

Отборът на "Тампа бей лайтнинг" спечели купа "Стенли" след успех с 4:2 срещу "Далас" във финалната серия. Така "светкавиците" вдигнаха шампионската купа в НХЛ за втори път след 2004 г., след като се наложиха с 2:0 в шестия мач.

Брейдън Пойнт откри резултата при числен превес в 12:23 минута на двубоя с 14-ото си попадение в плейофите, с което завърши на върха в голмайсторската листа. В 27:01 минута Блейк Колман пък се разписа за първи път в елиминациите, за да оформи успеха.

Снимка: Reuters

Защитникът Виктор Хедман получи трофея "Кон Смайт" за най-полезен играч в плейофите (MVP). Той завърши с 22 точки (10 гола и 12 асистенции) в 25 мача.

"Това е най-хубавият момент в живота ни като хокеисти. Толкова много емоции. Ще трябва да минат месеци, за да отмине тази еуфория, но ние ще бъдем шампиони завинаги, имената ни ще бъдат изписани вечно върху тази купа. За това сме си мечтали цял живот", коментира Хедман след успеха.

Вратарят Андрей Василевски направи 22 спасявания и записа първи "шътаут" в плейофите. Той беше титуляр във всичките 25 мача на "Тампа бей" от елиминациите и постигна 18 победи.

Тагове: