на живо

Тандемът Илиев-Стойчев с генерална репетиция за Рали България (ВИДЕО)

Неспирен дъжд и наводнено трасе затрудниха новосформираното дуо

По време на Националния шампионат по планинско изкачване в Гоце Делчев, извън класирането, Димитър Илиев с навигатор плувеца Петър Стойчев, направиха генерална репетиция дни преди началото на Рали България.

Тандемът Илиев-Стойчев трябваше да кара в трудни условия заради неспирния дъжд, който наводни трасето. Двамата споделиха, че основното, върху което ще работят до началото на Рали България, е синхронизацията помежду им.

"Таймингът за подаване на завоите - той ги подава, случва се да избърза или да забави, но мисля, че това е много рядко. За опита, който има, се справя страхотно", каза Илиев - един от най-успешните ни автомобилни пилоти.

"В никакъв случай не съм перфектен и съвършен в това, което правя, но имам неговата подкрепа и вярвам, че автомобилът, с който ще се състезаваме - "Шкода R5", ще бъде нещо много добро и това ще ни помогне да направим едно прилично участие, запомнящо се в юбилейното 50-то издание на Рали България", сподели ентусиазираният Петър Стойчев, който само преди месец защити световната си титла в ледени води в мразовития Мурманск.

Следващият кръг от националното първенство по планинско изкачване е на 1 и 2 юни в Сливен.

 

Тагове:

@