на живо

Танк на "Мала Маракана"! В Хърватия го обявиха за скандално (ВИДЕО)

Машината е пленена във Вуковар, твърдят в Сърбия

facebook/crvenazvezdafk

Истински танк ще посреща от днес феновете на "Цъвена звезда" пред стадион "Райко Митич" в Белград, известен като "Мала Маракана". От клуба се похвалиха, че новата атракция вече е на място и ще е готова да посрещне феновете, които ще присъстват на трибуните по време на реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига срещу "Йънг Бойс". Първият мач завърши 2:2.

Танкът е съветски - Т-55. Според медиите в Сърбия е пленен в хърватския град Вуковар. Именно там се водят едни от най-тежките сражения по време на войната в бивша Югославия в началото на 90-те години на ХХ век. Градът е окупиран в продължение на 87 дни и е подложен на масови бомбардировки, а в последствие е превзет от югославската армия и арена на един от най-кървавите етнически конфликти между сърби и хървати.

Именно тези факти предизвикаха недоволство в Хърватия, а медиите в страната обявиха решението на ръководството на "Звезда" за "скандално".

Иначе машината е зелена, с логото на тима и е поставена пред входа на трибуната на най-запалените фенове на отбора. Те се събират в северната част на стадиона, където е и площадката с танка и графитите.