на живо

Тарек Абдеслам грабна пояса "Никола Петров“, Владимир Дубов триумфира на "Дан Колов“ (ВИДЕО)

Тайбе Юсеин очаквано стана №1 при жените

Тарек Абделслам беше обявен за най-добър борец в класическия стил и взе приз "Никола Петров" на едноименния турнир в "Арена Асикс".

Европейският шампион ликува с титлата при 87-килограмовите, като още на старта в категорията записа една от най-бързите победи - повали с технически туш за 36 секунди Мегуро Секигучи (Япония), а след това елиминира още трима съперници.

Миналата година египтянинът с български паспорт дебютира за страната на голямо първенства и спечели титлата на Евро 2017.

Носител на пояса "Дан Колов" в свободния стил стана двукратният световен вицешампион Владимир Дубов, който за трети път печели трофея. По този показател той се изравни с настоящия треньор на националния отбор Серафим Бързаков, който също три пъти е завоювал пояса.

Дубов ликува с титлата в категория до 61 кг, а за да стигне до върха постигна четири убедителни победи.

С наградата за номер 1 при жените беше удостоена Тайбе Юсеин, също двукратна световна вицешампионка, която триумфира при 62-килограмовите след две победи с технически туш. 

България приключи с общо четири титли на турнира. 25-годишният талант Николай Вичев беше най-голямата сензация на турнира. Националът в класическия стил триумфира в категория до 63 кг, а по пътя до върха елиминира и олимпийския вицешампион Ота Шинобу (Япония) с 9:0.

В последния ден на надпреварата националите спечелиха още два бронза. Еврошампионката Биляна Дудова (57 кг) победи Лаура Мертенс (Германия) с 6:0, а Иво Илиев разгроми американеца Майк Фунфингер с 11:2 в категория до 60 кг на класическия стил. 

Тагове:

@