на живо

Търси се спешно нов съперник на Тервел Пулев (ВИДЕО)

Французинът Мустафа Амиш се отказа в последния момент

Ладислав Цветков

Четири дни преди боксовата гала „Final Countdown” в София Тервел Пулев остана внезапно без съперник. Обявеният, че ще се качи срещу българина на ринга в „Арена Армеец” Мустафа Амиш изненадващо се отказа. Не са ясни причините, довели до отбоя на французина.

Така на организаторите от промоутърската компания „Зауерланд”, която представлява и Тервел, и Кубрат Пулеви, предстои трудната задача да намери спешно подходящ противник на бронзовия медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012.

До момента Тервел Пулев има две победи с нокаут при професионалистите. Първата дойде отново пред българска публика – на предишната гала у нас на 3-ти декември, когато той спечели срещу хърватина Томислав Рудан. Вторият му успех датира от преди три седмици в Берлин, когато по-малкият от двамата братя Пулеви стигна до светкавичен триумф още в първия рунд срещу грузинеца Рамази Гогичашвили.

Днес по обяд от Германия се очаква да се завърне и Кубрат Пулев. „Черешката на тортата” в петък вечер в „Арена Армеец” е неговата среща срещу американеца Кевин Джонсън – защита на интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.