на живо

Испания уволни Лопетеги

Ла Роха остана без треньор в Русия

Reuters

Ден след като стана ясно, че ще бъде новият старши треньор на "Реал" Мадрид, Хулен Лопетеги беше отстранен от поста национален селекционер на Испания.

Лопетеги е подписал договор за три години с Кралския клуб като наследник на Зинедин Зидан и поема работата на "Бернабеу" след края на световното първенство.

По-рано днес испанският отбор, който е в Краснодар за Мондиала, отмени пресконференцията, посветена на мача с Португалия.

"Ние трябва да се освободим от този национален треньор. Желаем му страхотни успехи по-нататък", заяви президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

"Преговорите са се водили без да има каквато и да е информираност към Испанската федерация. Ние научихме тази новина едва пет минути преди началото на пресконференцията, посветена на мача с Португалия. Отменихме я, защото това беше единственият начин, за да попълним целия пъзел", добави той.

Под ръководството на Лопетеги испанският национален отбор има серия от 20 мача без поражение. Но този рекорд не е трогнал по никакъв начин Рубиалес, който е побеснял от конспиративните преговори на специалиста с "Реал" и е предпочел да разпореди уволнението му на момента.

Първият мач на Испания на Мондиал 2018 е в петък вечер срещу европейския шампион Португалия.