на живо

Тасева и Калейн на второ и трето място в квалификациите за многобоя във Варна

Утре надпреварата продължава с другите две съчетания

Instagram

Катрин Тасева и Боряна Калейн заемат временно второто и третото място в квалификациите за многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

След изиграването на първите две съчетания с топка и обръч Тасева събра 51.400 точки (26.050 на топка, 25.350 на обръч), а Калейн има сбор от 51.100 (26.600 за топката, 24.500 за обръча). Лидер е Линой Ашрам от Израел с 55.100.

Снимка: Lap.bg

"Аз поначало съм мотивирана, но сега повече, след като допуснах някои грешки, защото на топка също имаше неточности, макар че нямаше изпускания. Още по-мотивирана съм да се представя блестящо в следващите дни, защото се намирам в много добра форма.", заяви Боряна Калейн.

"Представянето ми е резултат от всички тренировки до този момент, които съм направила и работата на целия екип с мен.", коментира Катрин Тасева.

По-късно днес своите първи съчетания ще изиграят фаворитките от Русия - сестрите Дина и Арина Аверини.

Квалификациите продължават в петък със съчетанията на лента и бухалки. Същинската надпревара е в събота, когато 24-те грации, класирали се за многобоя, отново ще изиграят по четири съчетания, а всичко започва от нулата.

В събота е и многобоят при ансамблите, а финалите на отделните уреди са в неделя.