на живо

Тасева: Медалът в многобоя ми даде глътка въздух (ВИДЕО)

Катрин Тасева спечели три сребърни отличия във финалите на отделните уреди в София

Катрин Тасева спечели общо четири медала на Световната купа по художествена гимнастика в София. Грацията се пребори за бронз в многобоя в събота, а днес завоюва три сребърни отличия във финалите на топка, бухалки и лента.

"Днес излезнах да изиграя съчетанията си така, както съм ги работила. Този медал в многобоя ми даде много спокойствие, отдъхнах си малко, защото беше голяма битка. Днес излезнах по-освободена да си покажа съчетанията и резултатът беше положителен. Искам да печеля медали навсякъде, на всяко едно съчетание, и ако може всичките да са златни", каза Тасева след края на Световната купа в "Арена Армеец".

Другата ни представителка в индивидуалното - Невяна Владинова, бе разочарована от представянето си. Тя завърши на осмо място в многобоя и остана четвърта на обръч.

"Мисля, че днес играх по-добре, въпреки че допуснах грешка. Хвърлих се да си направя повече елементи, затова съм по-доволна от днешния ден.", каза Владинова.

Гимнастичките заминават във вторник за Световната купа в Ташкент. Там в индивидуалната надпревара ще се състезават Невяна Владинова и Боряна Калейн.

"Мисля, че нямаме нужда от корекции. Съчетанията ни са конкурентоспособни. Трябва изпълнението да е по-добро. Надявам се, че ще бъде една идея по-спокойно и ще се покажа в по-добра светлина.", добави още Неви.

"Благодарим на всички хора. За нас е голямо удоволствие, голям кеф е да видиш цялата публика, българските знамена. Не може да се опише с думи!", завърши Тасева.