на живо

Татяна Воложанина спечели три златни медала на турнира "Жулиета Шишманова"

Внучката на легендарната гимнастичка спечели малкия приз за треньор в надпреварата

Татяна Воложанина спечели три златни медала на турнира "Жулиета Шишманова"

Гимнастичката от националния отбор Татяна Воложанина спечели три златни медала и един бронзов на отделните уреди при жените на международния турнир за приз "Жулиета Шишманова", който се проведе в Бургас. Надпреварата е съобразена с всички изискванията на Международната федерация по гимнастика.

Воложанина, която вчера (29 март) спечели злато в многобоя, днес се представи много силно с обръч, топка и бухалки. Най-високо бе оценена за представянето си с топка - 21,550 точки. За бухалките си тя получи 20,100, а за обръч - 20,000.

В съчетанието с лента Воложанина допусна няколко грешки, а оценката 16,300 ѝ донесе бронзовия медал. Вая Драганова спечели златото на този уред с оценка от 17,300. 

Сребърните отличия на лента и топка и трето място в многобоя завоюва италианката Нина Корадини, която е възпитаничка на внучката на легендарната Жулиета Шишманова – Жулиета Канталупи. 

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Призът, носещ името на треньорката, която стои в основата на успехите на Мария Гигова и Нешка Робева, отиде при треньорката на Воложанина - Силвия Стойнева.

Малката награда "Жулиета Шишманова" стана притежание на нейната внучка, която е треньорка и на шампионката в многобоя при девойките София Рафаели.

В надпреварата участваха 150 гимнастички от 11 страни.