на живо

"Татко е шампион": Стефан и Тара Джокович станаха звезди в Париж

Децата на световния номер 1 се радваха на титлата на тенисиста в Париж

Instagram

Ако си мислите, че Новак Джокович е голяма тенис звезда, то вероятно сте прави. Все пак за седма година той завършва сезона като номер 1 в света, а титлата в Париж го направи най-успешния в серията "Мастърс" с 37 успеха във финалите (Надал има 36). 

Само че във френската столица имаше други звезди. И те носят фамилията Джокович. Но не са Новак, а са 7-годишният Стефан и 4-годишната Тара. 

Именно децата на шампиона преживяха най-емоционално триумфа на сърбина над подгласника му в световната ранглиста Даниил Медведев. През целия мач те скандираха "Татко! Татко!", пяха и се забавляваха.

След последната точка в срещата, продължила 2 часа и 15 минути, Джокович се приближи до трибуните и силно прегърна първо Стефан и Тара. Плътно до тях беше майка им Йелена. 

Рядко и двете деца на сърбина присъстват по трибуните по време на мачове на баща им. Обикновено Йелена води само по един от наследниците на любимеца на западната ни съседка. 

"За мен този ден е специален. Винаги съм си мечтал децата ми да са до корта, когато спечеля титла. Да са достатъчно големи, за да разберат какво се случва. Всичко има смисъл, когато споделяш тези моменти с най-близките си. Децата ми са най-големият ми успех, най-ценното ми нещо", каза на корта Джокович.

Стефан вече тренира тенис и се справя доста добре. Тара пък се увлича по балета.