на живо

Телекомуникационен гигант стана спонсор на "Левски"

"Huawei" стартира сътрудничеството си със "сините" в началото на 2017 г.

levski.bg

Новото ръководство на "Левски" осигури първи спонсор за "сините". Китайският телекомуникационен гигант "Huawei" ще започне сътрудничеството си с клуба в началото на 2017 г., заявиха от стадион "Георги Аспарухов".

"Привличането на технологичният гигант като спонсор на клуба отваря нова страница в развитието на българския футбол", заяви новият собственик на "Левски" - Спас Русев.

"За първи път компания, която е световен лидер в своята област и на практика е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, се ангажира по такъв начин с партньорство към български клуб", допълни той.

Сътрудничеството с футболни тимове не е нещо ново за компанията. "Huawei" е партньор на европейски грандове, като съперниците на "Лудогорец" в груповата фаза на Шампионската лига - "Арсенал" и "Пари Сен Жермен", както и "Атлетико" Мадрид, "Борусия" Дортмунд, "Милан" и други.

 

Петкратният носител на Златната топка Лионел Меси е световен посланик на "Huawei", а Роберт Левандовски и Алексис Санчис представляват компанията в различни региони в Южна Америка и Европа.

В момента се договарят рамката на споразумението и възможните съвместни проекти между „сините” и новия спонсор, разкриват на официалната страница на "Левски".