на живо

Тенис нашествие в Харвард

Начало на учебната година за шампионката по смесени двойки и Каролине Вожняцки

Ангажиментите на корта са едно, но образованието не може да чака! На този принцип действат две от звездите в женския тенис. Каролине Вожняцки и шампионката на смесени двойки от последното издание на Откритото първенство на САЩ - Бетани Матек-Сандс, стегнаха раниците.

Двете не посещават "обикновено училище", а престижния американски университет Харвард. 

Матек-Сандс позира пред емблематичната червена сграда на кампуса, облечена в тениска "Момичетата могат всичко". В социалните мрежи тя се похвали, че ѝ предстои първи учебен ден, часове след като триумфира в Ню Йорк заедно с Джейми Мъри.

Вожняцки изглежда доста по-притеснена преди новото предизвикателство извън корта. "Мечтите се сбъдват!", пише тя.

Датчанката има от къде да взима съвети за предстоящото обучение. Нейният съпруг Дейвид Лий - бивш баскетболист и шампион от НБА с "Голдън Стейт Уориърс" през 2015 г., вече е минал по този път.

Всъщност двете тенисистки няма да се впуснат в дълъг курс на обучение. Те са част от програма, която цели да подготви професионалните спортисти за живота след отказването. В нея те ще учат как да развиват по-лесно собствен бизнес и да се възползват по най-добрия начин от своята популярност, която може да им помогне в бъдещите начинания. Курсът трябва да приключи през декември 2019 г.