на живо

Тенис по скалата на Рихтер (ВИДЕО)

Александър Зверев и Доминик Кьопфер дори не усетиха труса

Reuters

Природата не пита. Тя връхлита, дори когато трябва да бъде определен финалистът на турнира в Акапулко. 

Мексиканският град беше разлюлян от трус 5,7 по скалата на Рихтер. И то точно по време на мача между Александър Зверев и Доминик Кьопфер!

Интересното е, че двамата тенисисти така и не усетиха, че земята под краката им се тресе. Тя си довършиха разиграването в първия гейм на втория сет.

Земетресението беше уловено от една от статичните камери на кортовете в Акапулко. Публиката също го усети. Поне това се вижда по реакциите на присъстващите по трибуните. 

"Не знаех какво се е случило. Доминик също. Чухме от публиката. Осветлението явно се е разтресло, феновете са усетили. Ние тичахме по корта и дори успях да реализирам точка по време на земетресение. Знам, че в Акапулко се случва често, сигурно е нормално. Даже миналата година го усетих. Видях, че стълбовете на осветлението се клатят. Надявам се да няма пострадали или повреди", коментира Александър Зверев.

Снимка: Reuters

Природната стихия не повлия на германеца с руски корени и той си осигури място във финала след успех с 6:4, 7:6(5). За трофея Зверев ще спори със Стефанос Циципас.

Григор Димитров също участва в турнира в Акапулко, но отпадна на четвъртфинал.