на живо

Тенис звездите с остри упреци към Джокович

Много реакции срещу провеждането на "Адриа Тур"

Позитивният тест за коронавирус на Григор Димитров отприщи вълна от недоволство срещу световния номер 1 Новак Джокович както от фенове, така и от тенисисти.

През последните два уикенда 29-годишният българин участва в двата турнира от "Адриа Тур" - в Белград и Задар, организирани от сърбина.

От началото на надпреварата на 13 юни, участващите елитни тенисисти, сред които и Димитров, се срещнаха с безброй много хора, раздаваха прегръдки и ръкостискания, снимаха се и играха с деца, празнуваха с фенове и си организираха шумни партита без да спазват социална дистанция.

След заразяването на Григор се появиха още положителни проби - на треньора му Крис Гро, на последния му съперник в Задар - Борна Чорич, и на фитнес треньора на Джокович.

Бившият треньор на Григор Димитров - австралийската легенда Брад Гилбълт, бе умерен в коментара си: "Всички трябва да се тестват незабавно". Под поста му Анди Родик реагира иронично: "Оказало се, че има пандемия."

40-ият в света Ник Кириос отново не остана безучастен. "Глупаво решение да се проведат тези демонстративни турнири. Желая бързо възстановяване на момчетата, но това се случва, когато пренебрегваш всички протоколи. Това не е шега."

Загрижена за Григор бе носителката на 18 титли от Големия шлем и бивша №1 на планетата Крис Евърт.

"Без безопасна дистанция, пълен физически контакт, без маски – дори феновете не носеха маски. Това не е умно… Надявам се, че никой друг няма да даде положителен тест – оздравявай бързо, Григор."

Вълна от съпричастност събра постът на Григор от болничното легло с маска в "Инстаграм". За по-малко от 24 часа публикацията събра над 120 000 харесвания и провокира близо 7000 коментара.