на живо

Григор преклони глава пред Монфис (ВИДЕО)

Григор Димитров: "Не бях дори близо до нивото, на което трябва да играя."

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров не можа да продължи историческия си поход на тазгодишния US Open, след като отстъпи с 5:7 6:7 (6) 5:7 на Гаел Монфис в осминафиналната фаза на турнира.

Най-добрият български тенисист направи прекалено много грешки, не успя да запази хладнокръвие в решителните моменти на двубоя и логично загуби.

Първата част вървеше равностойно до 5:5, когато Димитров изигра слаб сервис-гейм и допусна пробив, оказал се решаващ за крайния изход на сета.

Във втория сет Димитров и Монфис пробиха по веднъж подаванията на съперника и стигнаха до тайбрек. В него Григор игра стабилно до 6:4 точки в своя полза. Последваха четири поредни непредизвикани грешки на българина и французинът поведе с 2:0.

Третата част също вървеше към тайбрек, но при 6:5 гейма за Монфис, Димитров загуби концентрация и позволи на противника да го пробие и по този начин да си осигури място на четвъртфиналите.

Гришо губи за втори път на US Open от Монфис. Първото поражение на хасковлията бе преди 3 години в първия кръг на надпреварата, отново с 0:3 сета.

Следващият турнир, на който Димитров е заявил участие, е в Пекин. Състезанието започва на 29-и септември.

ГРИГОР ДИМИТРОВ:

Беше много слаб мач от моя страна. Не играх дори близо до нивото, което исках. Днешният мач, това бе страхотна възможност да изляза на Централния корт и да покажа най-доброто от себе си. Но стана точно обратното. Разочарован съм. Вече съм на 23 години, но не искам да мисля, че съм още млад или нещо подобно. Желая да печеля титли от Големия Шлем и това е основната ми цел. Не се задоволявам от постигнатите резултати до момента, независимо от факта, че това е най-добрата година в кариерата ми. Дори не съм близо до момента, в който ще се почувствам задоволен. Едно от най-хубавите неща е това, че имам желанието да ставам по-добър с всеки изминал турнир, независимо от това, че имах няколко тежки загуби през сезона. Яд ме е след такъв мач, знам, че мога много по-добре.

ГАЕЛ МОНФИС:

Играх добре, стоях солидно. Щастлив съм, но и благодарен на съдбата, тъй като днес имах и малко късмет. Една точка тук, друга точка там и като цяло мисля, че днес имах повече шанс от него. Вижте сетбола. В този момент направих една от най-лошите къси топки в кариерата си и точно тогава той изпълни удара си с рамката на ракетата. Чист късмет, че не загубих поне един сет. Понякога ти е нужен и се надявам, че в следващите ми мачове отново ще е на моя страна. Ще играя с Федерер на четвъртфиналите. Той е легенда в тениса, според мен най-великият тенисист, който някога сме имали. Един ден ще разказвам на децата си, че съм играл срещу него. Играя тенис именно заради такива моменти.