на живо

Шарапова с лекота на четвъртфинал

Getty Images/Guliver Photos

Мария Шарапова се класира за осминафиналите на турнира в Мадрид след убедителна победа с 6:1, 6:2 над колумбийката Мариана Дуке-Мариньо.

Срещата започна с оспорван гейм. Шарапова неутрализира две точки за пробив на Дуке-Мариньо, след което затвърди 3:0. Колумбийката взе първия си гейм, след като удържа нови два брейкбола на рускинята, но последваха седем поредни гейма за световната №3, която дръпна с 4-0 във втората част.
Въпреки значителната преднина, Мария не се отпусна и продължи с агресивната игра над съперничката си. С гейм на нула с добро сервиране резултатът стана 5-1 и Шарапова бе само на един гейм от крайния успех.

Дуке-Мариньо изигра един от най-стабилните си геймове, за да се задържи в сета, но при 5-2 вече бе твърде късно и световната №3 реши двубоя след почивката. С бекхенд уинър тя стигна до мачбол при 40-30, след което затрудни съперничката си със силен сервис и тя прати топката в мрежата.

В спор за отиване на четвъртфиналите Мария Шарапова ще срещне Каролина Плишкова или Каролин Гарсия. При нова победа това ще е 20-ия успех на рускинята за сезона, след като успехът ѝ срещу Дуке-Мариньо бе под №19 за календарната година.