на живо

Тервел Пулев даде шампионски старт на учебната година (ВИДЕО)

Боксьорът вдъхнови децата в 125 СОУ „Акад. Боян Пенев”

Новата учебна година в столичното 125 СОУ „Акад. Боян Пенев” в кв. „Младост” 1 започна по шампионски. „На добър час” на близо 1400 деца пожела не кой да е, а един от най-обичаните български спортисти – боксьорът Тервел Пулев.

След като специален гост на гимназията по случай празника на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май 2016 г. бе Кубрат Пулев, сега и по-малкият от спортната фамилия Пулеви уважи поканата на училищното ръководство.

„Наш дълг като общество е никога да не позволяваме пламъкът за знание в детските сърца да угасва. За съжаление у нас учителската професия е сред най-пренебрегваните социално. Именно учителите са тези, които посочват пътя на нашите деца и ги възпитават, бъдейки техен пример и опора в клас”, сподели Тервел Пулев – бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон 2012.

„Нека подхождаме с повече уважение към хората, които отдават живота си на това да съхранят българското, на това да предадат българската история на следващите поколения такава, каквато в действителност е”, бе апелът на Тервел, който на 27 октомври в „Арена Армеец” излиза за може би най-ценното отличие в кариерата си след олимпийското – европейската титла за професионалисти.

„Изключителен човек и спортист. За нас бе чест Тервел Пулев да открие учебната ни година. Той, както и Кубрат, са пример за децата, че когато човек е упорит, скромен и трудолюбив, когато остава здраво стъпил на земята и не забравя откъде е тръгнал, за него няма невъзможни върхове за покоряване”, коментира Венелина Николова – директор на 125 СОУ.

Съперник на Тервел на ринга в София ще бъде Леонардо Бруцезе – аржентинец с италиански паспорт. По-младият от братята Пулеви има 11 поредни победи в 11 мача (10 от които с нокаут) при професионалистите.

Дълго след края на официалната част на тържеството в двора на 125 СОУ никой не бързаше да се разотива, защото малки и големи искаха да се снимат за спомен с Тервел, да му стиснат ръката и да се сдобият с негов автограф.

Тагове: