на живо

Тервел Пулев и традицията наследникът да носи име на български владетел

Боксьорът отново беше доброволец в болница, докато чакаше Самуил да се роди

Навръх Благовещение (25 март) боксьорът Тервел Пулев и неговата половинка Диана Ненова станаха родители за трети път. На бял свят се появи най-малкият им син!

Традицията е спазена! И той носи името на велик български владетел. Самуил Пулев и майката са добре! А вълнението продължава да съпътства татко Тервел и батковците Калоян (роден 2008 г.) и Аспарух (роден 2016 г.).

"Вълнението се засилва, защото с всеки изминал ден бебето се оформя, започва да прилича на себе си, да има чар, да концентрира поглед. Радостта си я има. Ние сме закърмени с тази традиция в семейството да се кръщават децата на български личности, владетели, които имат препратка към българската история. Децата стават повече, но пък големият е на такава възраст, че иска да си е самостоятелен. Нашето внимание ще е към по-малките. Слушаме Диана, гледаме да е щастлива, да е добре, защото е единствената жена вкъщи", разказа Тервел Пулев в предаването "Тази събота".

Снимка: Facebook

Докато чакаше щастливото събитие, Тервел отново запретна ръкави и постъпи като доброволец в болница. От началото на пандемията от коронавирус боксьорът няколко пъти помага на лекарите на първа линия, като се занимаваше с настаняването на пациенти и поддържането на хигиена. Той беше отличен за тази своя дейност от УМБАЛ "Софиямед".

"Не ми е минавало през ума, че това е евентуален риск. Чувствам се нормално. Мисля, че го изкарах, въпреки че има риска отново да се изкара. Винаги, когато имам време, мога да се отбия в болницата, да видя екипа и ситуацията, която е непрестанна, няма край. На докторите им е трудно да си тръгнат от болницата, защото, когато им свърши дежурството, болни и пациенти продължават да идват. Реално, винаги има нужда да си там", разказа Пулев.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Той е категоричен, че би подкрепил и най-малкия си син да се занимава със спорт. Калоян и Аспарух вече демонстрираха в социалните мрежи, че се интересуват от бокса и са в тренировъчната зала при всяка възможност. 

За последно Тервел се боксира през януари 2021 г. на гала вечер в Танзания. Тогава той победи Викапита Мероро от Намибия. 

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

"Не спирам да тренирам. Надявам се лятото да организираме още един мач. Ако не в България, то някъде, където мерките са по-смекчени", загатна боксьорът.

Тагове:

Тервел Пулев