на живо

Тервел Пулев: На 38 нямам време да излизам от форма (ВИДЕО)

"Противникът се опита да ме завлече в негови води", заяви българският боксьор, който се прибра у дома от Танзания

Lap.bg

Българският боксьор Тервел Пулев все още не е започнал подготовката си за нов мач, но не планира да чака дълго. Той се завърна у нас, след като преди дни победи Викапита Мероро в 16-ата си среща при професионалистите и все още няма загуба в актива си. Пулев се цели в мач за световната титла в полутежка категория до края на 2022 г., но първо трябва да натрупа още опит и победи.

"По-важното е какво е моето моментно ниво. Има време и ще трябват още няколко мача, за да мога аз да покажа по-добро ниво, по-добра форма. Нямам много време. Трябва в най-скоро време отново да се играе. Това ми е първи мач след година и 1-2 месеца. Нормално е да го използваме, за да стъпим на едно стъпало. Оттук нататък очаквам повече от мен. Има неща, които да изчистим в подготовката, грешки, които се показаха", заяви Тервел при прибирането си в България.

"На 38 години нямам време да излизам от форма. Така че планирам най-скоро нещо да се случи - март, април, май. Трябва да е скоро. Тук е малко по-сложно откъм изискванията за публика. Не сме го коментирали", добави още той.

Снимка: Lap.bg

Минути след победата в Танзания пред bTV той определи мача като "уличен бой". И този път той не пропусна да разкритикува съдията, който позволи на опонента му да прилага забранени похвати.

"Противникът ми се опита да ме завлече в негови води, в които да има преимущество той. В течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че на противника ми да му е некомфортно. В по-късните рундове започна да получава удари, те се натрупаха и дойде моментът, в който съдията прекрати боя. Смятам, че надали ще имам друг противник, с който ще ми се наложи да получавам толкова удари зад врата и държане, така че това беше вид школовка по пътя, който извървявам. Полезно ми е. Беше трудно да играя бокс с такъв противник", каза Тервел.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Приключението в Африка беше изключително различно и за двамата братя. Освен че по-малкият Пулев натрупа опит на ринга, той и Кубрат се запознаха с културата на местните и отидоха на сафари, където видяха диви животни.

"Сафарито беше доста интересно. Не съм и мечтал. Гледаме по телевизията за сафаритата и дивите животни, докоснахме се до тях, на една ръка от лъвовете бяхме. Най-интересни за мен бяха масаите, които имат невероятна култура и много различен живот от нас", разказа Тервел.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

В Танзания не съществуват ограничения заради коронавируса и това направи провеждането на галавечерта възможно.

"Казват, че със закон е забранена думата "коронавирус". Казват, че те не го отразяват като раса. Така се изразяват местните. Много е приятно. Изцяло забравихме, че съществува такова нещо. Докато гледах другите телевизии, че по света има хора с маски, беше доста странно", заяви той и разказа за различията между България и африканската страна:

Снимка: Lap.bg

"Със сигурност са по-зле от нас. Една държава от около 60 млн. души, която надали има бюджета на България, но са по-щастливи, по-усмихнати, по-спокойни. Не видях самоизяждане, да се нагнетява напрежение".

"Отдавна не го играем бокса за пари. При нас е страст, начин на живот, на мислене. Накрая има една сметка, която не е хубаво да е отрицателна. Но не е водещо. Ако не беше бокс, сигурно щеше да е право", завърши непобеденият на професионалния боксов ринг Пулев.

Тагове:

тервел пулев