на живо

Тервел Пулев очи в очи с Рой Джоунс-младши на рождения му ден (ВИДЕО)

Българинът се срещна и с Мани Пакиао по време на тренировка в САЩ

Facebook

Носителят на европейската титла по бокс в полутежка категория Тервел Пулев може да се похвали, че е правил нещо, което малцина са успявали - да честити лично рождения ден на истинска легенда в неговия спорт. Българинът в момента е в САЩ, където тренира усилено за следващите предизвикателства, а вдъхновение черпи и от случайните срещи в залата с Рой Джоунс-младши и Мани Пакиао.

В социалните мрежи по-малкият брат Пулев се похвали, че е имал възможност лично да честити 50-ия рожден ден на Джоунс. Легендарният боксьор от 90-те години на ХХ век, който прекрати окончателно кариерата си преди година, гостува в залата, в която Тервел тренира. Джуниър, както е прякорът на Рой Джоунс, е бил притежател на 4 световни титли в 4 различни категории (средна категория, супер средна, полутежка и тежка категория). Като аматьор пък печели сребърен медал от олимипйските игри в Сеул през 1988 г. Журналистите в Америка неслучайно го наричат "Боксьора на десетилетието".

Снимка: Facebook

Тервел успя да стисне ръката и на друга легенда - филипинеца Мани Пакиао. Преди година той успя да спечели титлата в полусредна категория на Световната боксова асоциация (WBA), въпреки че вече е на 40 години. На 19 януари за Пакиао предстои защита на пояса, като откритата тренировка преди двубоя му с Ейдриън Броунър се проведе в същата зала, в която Пулев тренира.

"Две легенди, които усетих като двама смирени и земни човека!", написа Тервел в социалните мрежи за срещата си с Джоунс и Пакиао.

Тервел, който е непобеден на професионалния ринг (12 победи, 11 с нокаут), тренира в Лас Вегас под строгия поглед на професионалистите от "Топ Ранг" - промоутърската компания, с която Кубрат Пулев подписа договор в края на 2018 г. Очаква се Кобрата също да започне занимания отвъд Океана след няколко дни.