на живо

Тервел Пулев: Ще накараме хората да се гордеят

Братя Пулеви ще излязат на ринга в зала "Арена Армеец" на 3 декември

На 3 декември в зала "Арена Армеец" зрителите ще имат удоволствието да видят и двамата братя Пулеви - Кубрат, който ще срещне Самуел Питър в битка за престижната Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация, и Тервел, който ще направи дългоочакван професионален дебют. Двамата ще излязат на ринга в галавечерта "Нощта на шампионите".

"Щастлив съм, че брат ми официално стана част от боксовата гала в София. Сигурен съм, че удоволствието за хората, които ще дойдат да ни гледат, ще бъде още по-голямо", сподели Кубрат, който освен, че е втори в момента в световната ранглиста на Международната боксова федерация (IBF,) е и носител на европейския пояс в тежка категория след победа над Дерек Чисора в Хамбург.

"Нямам търпение. Вярвам, че и аз, и Кубрат ще накараме всички хора да се гордеят с две български победи", каза бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон.

"За нас е чест да обявим официално участието на Тервел в "Нощта на шампионите". Също като брат си, той е страхотен боксьор и присъствието му в галата я прави още по-впечатляваща и зрелищна", коментира промоутърът от агенция "Зауерланд" - Кале Зауерланд.

Тервел Пулев е двукратен европейски вицешампион (2010, 2011). Той има едно трето място на първенството на Стария континент (2015) и два пъти е печелил Купа "Странджа" - през 2011 и 2014 г.