на живо

Тервел Пулев: Смяната на съперниците беше хубаво нещо (ВИДЕО)

"Мисля, че става по-интересно и за феновете", каза боксьорът след третата си победа при професионалистите

bTV

Бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 г. Тервел Пулев, заяви, че се е трудил усилено, за да постигне третата си победа на професионалния ринг. Българинът надви поляка Якуб Войчек в столичната зала "Арена Армеец". 

Първоначално той трябваше да се боксира срещу французина Амиш, но той се отказа заради контузия.

"Мисля, че доста труд хвърлихме, за да е видим резултата. Доста усърдни тренировки. Повече от месец прекарах аз в Германия, с моя треньор тук продължихме също на високо ниво. Смяната на съперниците до някъде е хубаво нещо, държа ни в напрежение и беше като тест", заяви Тервел.

Той не пропусна да коментира и победата на своя брат - Кубрат. Кобрата надви в 12 рудна американеца Кевин Джонсън и освен, че запази интерконтиненталната си титла, се превърна в основен претендент за световната титла, чиято съдба ще се реши днес в мач между Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

"И преди мача казах, че прогнозата ми е Кубрат да спечели, но доста трудно. До някъде Джонсън го измъчи. Той беше трениран, имаше си стратегия. Започна в късните руднове да го изненадва с насрещни удари. Някой от тях можеше да е фатален" , оцени Тервел.

А дали ще пътува днес (29 април) в Лондон за дългоочаквания мач и кога ще е следващата му среща при професионалистите, чуйте от Тервел в следващото видео: