на живо

Тервел Пулев влезе в топ 10 на WBA (ВИДЕО)

По-малкият от братя Пулеви се намира на 8-о място в актуалната ранглиста в полутежка категория

Новата година започва с добра новина за Тервел Пулев. По-малкият от братя Пулеви вече е част от топ 10 на WBA в полутежка категория, а изкачването в ранглистата дойде с победата над Дешон Уебстър през декември в Пловдив.

В актуалната ранглиста Тервел заема осма позиция. Днес той бе награден за най-добър спортист на месец декември и въпреки че не попадна в десетката в класацията за Спортист №1 на 2019, за боксьора е по-важна оценката на публиката.

"На всяка крачка хора ни подкрепят, отварят се вратите, има едно доверие, което и ние самите носим отговорност за това доверие и гледаме да не бъде предадено. Това е едно безценно нещо за мен, защото една материална награда не може да се сравни с тази подкрепа.", каза боксьорът пред bTV.

По-малкият от братя Пулеви коментира дългоочаквания мач между Кубрат и Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация и дали британецът може да намери вратичка, за да не се състои срещата.

"Винаги може да каже – не искам мача. Не знам точно как вървят преговорите, знам че има преговори и че се очаква да има такъв мач, но сигурен съм, че ако има такъв мач, Кубрат ще ни направи горди", категоричен е Тервел.

А на въпрос какъв интерес проявяват синовете му – Калоян и Аспарух към бокса, Тервел отговори така: "Чуха някакъв анонс за братя Пулеви и малкият каза: "А, брат, чуй – за нас говорят".

Кога ще бъде следващият мач на Тервел и срещу кого, все още не е ясно.