на живо

Тервел се боксира в памет на треньора на Кличко

Мачът на Пулев е главен в гала-вечерта в Германия

Нов мач в Германия в рамките на последната седмица очаква Тервел Пулев. Този път по-малкият от братя Пулеви излиза в специална гала-вечер в памет на легендарния треньор Фриц Здунек - дългогодишен наставник на Виталий и Владимир Кличко. 

Събитието в събота (18-ти ноември) е под надслов "В памет на Фриц" и ще се състои в Нойщат-Гвеле, в непосредствена близост до известния с големите си традиции в бокса град Шверин. Местният клуб "Трактор" е люпилня за олимпийски, световни и европейски шампиони в продължение на десетилетия докато се ръководи от Здунек. 

Срещу Тервел на ринга ще се качи най-добрия боксьор на Грузия Михаил Куцишвили, който има 44 победи при професионалистите, 24 от тях с нокаут. Битката между тях е определена за главна в програмата на вечерта, насрочена е за 8 рунда и ще започне последна, под №5 в програмата.

Организаторите се хвалят и с присъствието на Ули Вегнер и Кубрат Пулев. Вегнер - личен треньор на Кобрата, с който българинът триумфира с европейския пояс, а впоследствие завоюва и защити интерконтителната титла в тежка категория на WBA, е считан за един от най-близките приятели на Здунек.

Както преди седмица в Берлин, когато подкрепя Тервел от трибуните при петата му поредна победа срещу украинеца Артьом Редко с технически нокаут в третия рунд, така и сега, Кубрат ще бъде неотлъчно до брат си и в Нойщат-Гвеле.