на живо

Тежки финансови глоби за "Левски" и ЦСКА след дербито

"Ботев" и "Локо" също трябва да се разделят със сериозни суми

Lap.bg

Със сериозни суми трябва да се разделят софийските и пловдивските футболни грандове след последния кръг на Първа лига. Причината е в поведението на феновете на "Левски", ЦСКА, "Ботев" Пловдив и "Локомотив" Пловдив по време на дербитата. 

"Сини" и "Червени" играха в неделя (6 март) и завършиха 0:0 под снега. ЦСКА ще трябва да плати 8300 лв. Те са заради използване и хвърляне на факли и бомбички, обидни скандирания и нахлуване на пистата. Запалянковците на символичните гости бутнаха загражденията и слязоха на пистата по време на почивката между двете полувремена. От ЦСКА ще трябва да покрият и нанесените имуществени щети.

Снимка: Lap.bg

"Левски" е глобен с общо 5300 лв. Санкциите са използване на димки, бомби, хвърлени предмети и нецензурни скандирания. 

В Пловдив дербито завърши с победа 2:0 за "Ботев". "Жълто-черните" и "Локомотив" ще трябва да платят по 6000 лв. заради хвърлени предмети, обидни скандирания и увреждане на материалната база на стадиона. 

Снимка: Lap.bg

Останалите тимове, играли в последния кръг, са глобени както следва: "Черно море" - 1000 лв., "Ботев" Враца - 3000 лв., "Славия" - 2300 лв., "Локомотив" София - 2300 лв. Общо за кръга в Първа лига глобите за отборите са в размер 34 200 лв.

През есента за същите мачове тимовете са били глобени с общо 26 900 лв.