на живо

Тити Папазов: Не трябва да се задоволяваме с постигнатата цел

"Левски Лукойл" ще гостува на "Катая" за петия мач от първата групова фаза на ФИБА Къп

Lap.bg

Победа - това ще търсят баскетболистите на шампиона на България и носител на Суперкупата на страната "Левски Лукойл" при гостуването си във Финландия на "Катая". "Сините" предприеха 17-часово пътуване с 3 прекачвания, за да излязат в петия си мач от първата групова фаза на турнира ФИБА Къп на 14 ноември, а напрежение на плещите им няма - те вече си осигуриха участие в следващия етап на надпреварата с 4 победи в 4 мача.

"Най-важното е сега да запазим концентрация и да завършим по най-добрия начин групата. Не смятам, че има някаква коренна разлика дали ще завършим първи или втори. Единствено сега трябва да играем по-освободено за победа, но не трябва да се задоволяваме от това, че сме си свършили работата", заяви треньорът на българските баскетболисти Константин Папазов на заминаване.

Във финландския град Йоенсуу "Левски Лукойл" ще се изправи срещу основния им претендент за лидерската позиция в групата. "Катая" има 3 победи и 1 загуба в актива си, като отборът записа единственото си поражение в столичната зала "Универсиада". 

В последния си мач от първата групова фаза българският тим ще гостува на "Арис" в Солун.