на живо

Титла номер 9: Джокович отново триумфира в Австралия

Той победи Даниил Медведев в 3 сета

Reuters

За 9-ти път в своята кариера Новак Джокович спечели титлата от Откритото първенство на Австралия по тенис! Сърбинът се справи с представителя на Русия Даниил Медведев в 3 сета (7:5, 6:2, 6:2) и зарадва почитателите си по цял свят!

Ноле беше безупречен на корта и след кратко колебание в началото не позволи изненада. 

Снимка: Reuters

Титлата е 18-та за него от Големия шлем. Джокович триумфира в Мелбърн за трета поредна година. Той остава най-успешният тенисист в Мелбърн по време на ерата на Големите шлемове. Роджър Федерер, който пропусна тазгодишното издание на надпреварата заради контузия, има 6 титли.

Откритото първенство на Австралия e едно от най-важните спортни събития, които се провежда през 2021 г. Въпреки пандемията, организаторите допуснаха фенове по трибуните. В 5 от дните мачовете се играха без публика, тъй като местните власти наложиха карантина.

Снимка: Reuters

Иначе първият пробив в мача бе на сметката на Медведев. Джокович успя да "върне услугата" и да поведе след първия сет. Той беше и най-оспорван. След това сърбинът беше безпощаден. 

Това е пета победа за Ноле над този съперник. Двамата да играли осем пъти помежду си. 

Снимка: Reuters

Джокович остава на първо място в световната ранглиста. Той се изкачи на лидерската позиция на 20 януари 2020 г.

Медведев вече е трети в света, изпреварвайки Доминик Тийм.

Снимка: Reuters

По време на турнира Джокович се справи с Жерами Шарди, Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Милош Раонич, Александър Зверев и Аслан Карацев преди Медведев. Той успя да превъзмогне и травма в гърба на осминафинал.