на живо

Точка 3000 за Соколов при победата в българското дерби в Италия

Матей Казийски пак блести за "Верона" след петгеймов трилър

legavolley.it

Цветан Соколов и неговият "Лубе Чивитанова" спечелиха българското дерби срещу Матей Казийски и "Верона" от 16-ия кръг на италианското волейболно първенство. Вицешампионите са наложиха след петгеймова драма с 3:2 (23:25, 26:24, 23:25, 25:19, 15:12) и увеличиха победната си серия на 7 успеха във всички турнири.

Диагоналът на националния отбор реализира своята точка 3000 в елита на италианското първенство, след като в петте части успя да запише 24 пункта, което го направи и най-резултатен за победителите.

Снимка: legavolley.it

В първия гейм домакините имаха предимство през по-голямата част, но силни изяви на Стефан Бойер помогнаха на "Верона" да спечели след 25:23. Във втората част "Лубе" излезе по-мотивиран и успя да поведе с 8:2 точки. Възпитаниците на Фердинандо де Джорджи запазиха аванса си и в средата на гейма, но добра игра на Матей Казийски изравни резултата до 24:24. В крайна сметка обаче Соколов и компания успяха да запишат гейма на собствената си сметка.

Третата част стартира силно за домакините, които поддържаха аванс от 3 точки преди френският национал Стефан Бойер да обърне развоя на събитията и със силна игра да помогне за спечелването на втория гейм в полза на "Верона". Дойде ред на четвъртата част, в която гостите започнаха по-убедително и натрупаха аванс, но Йоанди Леал извади своя отбор от трудната ситуация в средата на гейма и "Лубе" отново изравни резултата след 25:19.

Снимка: legavolley.it

В тайбрека домакините стартираха с по-голяма концентрация и поддържаха през цялото време аванса си от 3 точки, с което записаха своя 14-и успех в италианския елит. 

С победата си "Лубе" се приближи на точка от втория "Перуджа", докато "Верона" запазва седмата си позиция с 23 пункта.

Матей Казийски отново бе в основата на добрата игра на "Верона", реализира 22 точки и достигна кота 3 800 в италианския елит.

В следващия кръг "Лубе" среща шампиона "Перуджа" в мач, която можете да проследите по RING и онлайн на VOYO на 12 януари от 19:00 ч.