на живо

Том Брейди обяви, че се завръща в игра

Само 41 дни, след като заяви, че се оттегля

Reuters

Том Брейди отново ще играе! Звездата на американския футбол обяви, че е преосмислил пенсионирането си и ще се завърне за поне още един сезон. 

Само 41 дни, след като уж окончателно каза "Край!", 7-кратният шампион на Националната лига по американски футбол (NFL) явно е размислил.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

"През тези два месеца осъзнах, че мястото ми е на терена, а не на трибуните. Този момент ще дойде един ден, но не сега. Обичам съотборниците си, семейството си, което ме подкрепя. Завръщам се за 23-ия си сезон", написа Брейди в социалните мрежи. 

Само преди няколко седмици 44-годишният футболист обяви, че предпочита да посвети повече време на своята половинка - модела Жизел Бюндхен и трите им деца. 

Брейди явно не може да свикне с мисълта, че ще загърби славната си кариера. Той е смятан за най-успешния играч в историята на NFL. Кариерата му започна през 2000 г., когато беше избран под номер 199 в драфта. 20 години прекара в "Ню Инглънд Пейтриътс" - от 2000 до 2019 г., като спечели 6 титли. През 2020-а подписа с "Тампа Бей Бъканиърс" и още в първия си сезон извежда тима до трофея "Винс Ломбарди". 

Снимка: Reuters

Срещу името му са записани редица рекорди: за най-много подавания (7263), опити за пасове (11 317), ярдове (84 520), тъчдаун пасове (624), мачове като титуляр (316), победи на куотърбек (243), номинации за мача на звездите (15) и общо мачове в "Супербоул" (11).

Снимка: Reuters