на живо

Том Брейди постигна нов забележителен рекорд в НФЛ

Куотърбекът излезе начело във вечната ранглиста по най-много ярдове при подавания

Reuters

Куотърбекът Том Брейди постигна нов забележителен рекорд в Националната футболна лига (НФЛ). Звездата на "Тампа бей бъканиърс" излезе начело във вечната ранглиста по най-много ярдове при подавания.

Любопитното е, че го направи в първия си мач срещу отбора, в който игра в продължение на 20 години - "Ню Инглънд пейтриътс". 

Брейди се нуждаеше от 68 ярда, за да изпревари досегашния рекордьор Дрю Брийс. 44-годишният куотърбек завърши с 269 ярда при победата с 19:17 и вече е №1 в класацията с 80 560 ярда.

Снимка: Reuters

Брейди спечели шест титли с "патриотите". Той напусна тима в края на 2019 г. и спечели седмия си "Супербоул" в първия си сезон с "Тампа бей". 

"Беше емоционално да играя тук. Това беше домът ми в продължение на 20 години. Имам най-добрите спомени. Децата ми са родени тук. Това е страхотен град. Има толкова хора, с които имам връзка тук, но сега въпросът беше да спечелим. Този мач не беше за един играч. Въпросът беше целият отбор да спечели гостуване срещу добър съперник", каза Брейди, който прегърна някои от бившите си съотборници, включително и треньора Бил Беличик.

Беличик стана стотният различен треньор в НФЛ, който е губил срещу Брейди поне веднъж.

Снимка: Reuters

Звездата добави новия си рекорд към редицата други, които вече държи. Той води в класацията за най-много подавания за тъчдаун с 591, най-много победи в редовния сезон - 232, и най-много титли - седем.

С победата над "Ню Инглънд пейтриътс" той се присъедини към Брийс, Брет Фарв и Пейтън Менинг като единствените играчи на поста, побеждавали всички 32 отбора.