на живо

Тома е на годинка, а вече е най-известният футболен фен

"Хайдук" Сплит се гордее с най-сладкия си привърженик

Тома Ефендич е само на година и 3 месеца, но това по никакъв начин не му пречи да бъде един от най-известните... футболни запалянковци. Чаровният малчуган присъства на мача между своя любим "Хайдук" Сплит и "Локомотив" от третия кръг на хърватското първенство и очевидно се радваше на победата на домакините. 

В такъв момент го улови и фотографът на "Хайдук" Роберт Матич. Фотографията му обиколи бързо социалните мрежи и събра хиляди харесвания в Хърватия и милиони в целия свят.

 
 
 
View this post on Instagram

Only football can make you feel like this @hnkhajduk

A post shared by 433 (@433) on

Тома наистина е очарователен и изглежда изключително щастлив. Това е първият му мач на стадион "Полюд", а и явно носи късмет на любимия си тим, който победи с 3:0.

Историята обаче не свършва до тук! Малчуганът получи специална покана да посети тима и спортното съоръжение ден след мача. Така, само на годинка, той имаше възможност да се снима с всички свои любимци и да порита огромната топка на терена.

Снимка: facebook.com/hnkhajduk

При визитата си малката звезда беше придружена от майка си Мария и баща си Анто. 

"Бяхме много изненадани. Не вярвахме колко бързо се покачва броя на харесванията на снимката. За първи път го доведохме на "Полюд", за първи път го снимаха и веднага се превърна в сензация. Роберт Матич направи кадър като от приказките", казаха родителите му.

Снимка: facebook.com/hnkhajduk

Освен приятното прекарване на стадиона, малкият Тома получи и екип със своето име, а агитката на "Хайдук" вече го смята за талисман.