на живо

Томас Мюлер разкритикува Сан Марино, не били на нужното ниво

Във вторник тимът на Йоахим Льов гостува в Милано на Италия в приятелска среща

Getty Images

Звездата на немския национален отбор по футбол Томас Мюлер постави под въпрос уместността на провеждането на мачове с тимове от ранга на Сан Марино. Според футболиста на "Байерн" Мюнхен тези двубои нямат нищо общо с професионалния футбол, а също така крият и голям риск от контузии.

Световните шампиони разбиха Сан Марино с 8:0 в мач от световните квалификации, игран на стадиона в град Сервале. След срещата Мюлер сподели пред медиите, че не е сигурен дали Германия трябва да излиза на терена срещу "нискоразрядни" отбори.

"Не виждам никакъв смисъл да играем срещу тимове като Сан Марино, тъй като и без това графикът ни във вътрешното първенство е достатъчно натоварен. Тези мачове нямат нищо общо с професионалния футбол," заяви Мюлер.

"От тяхна гледна точка със сигурност тези мачове са от изключителна важност, все пак се изправят срещу световния шампион. Те излизат без никакво напрежение, а ние трябва да хвърляме доста усилия, за да се защитаваме. Точно заради това мисля, че рискът от контузии в тези срещи е много голям."

Отборът воден от Йоахим Льов направи най-добрият старт в историята на Бундестима, след като спечели първите си 4 двубоя и не допусна нито един гол в тях. Мачът срещу Сан Марино пък противопостави втория и 201-ия в световната ранклиста.