на живо

Томов пояснява за дълговете на ЦСКА (ВИДЕО)

Съдебни дела и битка за редуциране на задълженията

БГНЕС

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов даде интервю пред камерата на bTV.

В него той признава, че ЦСКА трябва да плаща сума от порядъка на 2.6 милиона евро, като част от тези задължения са свързани с получаването на лиценз, но други не са.

Томов потвърди, че ЦСКА е потърсил съдействието на прокуратурата и на ФИФА, за да може част от тези задължения да не бъдат плащани, защото според него те са направени по незаконен начин. Той каза, че фирмата "Титан" междувременно е била продадена на лица наркомани, без никаква собственост и финансови средства и затова ЦСКА дори и да спечели съдебно дело срещу тази фирма, не може да получи нито лев.Томов смята, че държавата трябва да се намеси по-сериозно срещу такива методи за източване на фирми и прехвърлянето им на лица, които са неплатежоспособни.

Целта на ръководството на ЦСКА е, да успее да получи подкрепа за редуцирането на част от тези задължения, или те да не бъдат плащани, заради нередовните документи и методи, които ги съпътстват.

"Не ни карайте да плащаме задължения направени по престъпен начин", заяви Томов.

В интервюто Томов говори, че ще бъде предложено на Валентин Илиев да започне треньорска кариера с помощта на клуба.

Силва засега няма да бъде трансфериран, макар че за него е имало оферти. Те обаче не са добри.

Томов говори и за проблемите при напускането на Антон Карачанаков и отрече да е възможно връщане на този играч в ЦСКА. Той смята, че Карачанаков е подведен от своите мениджъри и може да остане без отбор.

Вижте цялото интервю на Александър Томов от предаването "Зона спорт", излъчено в понеделник в 20:00 ч. по RING.BG.