на живо

Тонев за новия собственик: Амбицията му е впечатляваща (ВИДЕО)

Бившият акционер направи обобщение на ситуацията в "Левски"

Lap.bg

Вече бившият акционер в "Левски" Иво Тонев направи обобщение за ситуацията в клуба през последните няколко месеца след края на Общото събрание, на което бе обявено името на новия собственик - Спас Русев.

"2015-а беше една изключително трудна година за „Левски” и целта пред Управителния съвет беше да не допуснем отбора да тръгне по стъпките на един друг клуб. Бяхме изправени реално пред такава опасност – да не получим лиценз. С усилията на всички успяхме да получим лиценз и да не се налага да се сдружаваме с други отбори, за да можем да се състезаваме в новосъздадената „А” група", започна Тонев.

"От май миналата година до вчера успяхме да погасим следните задължения: към НАП – 1 340 000 лв., към различни клубове и футболисти – 1 120 000 лв. и забавени заплати за този период около 1 800 000 лв. Това прави 4 260 000 лв.", разкри Тонев.

Бившият член на Управителния съвет на "Левски" е оптимист за бъдещето на "сините" и вярва, че клубът може да спечели първенството:

"Левски" в момента има отбор, който с не повече от четири нови попълнения през зимата има възможност да се бори с "Лудогорец". Те трябва да притежават класа и ще струват пари, но се надявам новият собственик да ги осигури. Ще се обърна към публиката на "Левски" - през последните години Левски няма спечелена титла или купа, което е труден период за всички, които обичат клуба. Аз искам, надявам се и вярвам, че този период ще свърши още тази година, но това трябва да стане с подкрепата на публиката. Бъдете обединени и уважавайте хората, които дават парите си за този клуб. Не допускайте разни хейтъри, интриганти и дребни малки душици да провокират и да манипулират вашето мнение".

Тонев не пропусна да приветства и да сподели впечатленията си от новия мажоритарен собственик на "сините" - Спас Русев: 

"Считам, че новият собственик е един изключителен човек. Прехвърлихме безвъзмездно всички акции, които притежавахме, на г-н Спас Русев. Може да се каже, че от днес той е новият мажоритарен акционер на ПФК "Левски". Аз съм изключително впечатлен от класата, опита и амбицията, която има този човек и считам, че той заслужава подкрепа. Отборът заслужава подкрепа".