на живо

"Тотнъм" лети преди "Лайпциг", героят Сон влезе в историята

"Шпорите" с драматична победа срещу "Астън Вила"

Getty Images

"Тотнъм" подхрани надеждите си за място в топ 4 след драматичен успех с 3:2 като гост на новака "Астън Вила" в мач от 26-ия кръг на английската Висша лига. Така "шпорите" загряха за предстоящия първи сблъсък с "Лайпциг" от елиминационната фаза на Шампионската лига (сряда, 22:00 ч., bTV Action).

Героят днес се казва Хюн-Мин Сон. Южнокорейският нападател на лондончани отбеляза две от попаденията за успехa, макар и да имаше късмет и в двете ситуации. По този начин Сон вече е реализирал 51 гола във Висшата лига откакто играе на Острова и стана азиатецът, достигнал най-бързо до тази кота.

Снимка: Getty Images

Двубоят на "Вила Парк" започна кошмарно за "Тотнъм", след като Тоби Алдервейрелд си отбеляза автогол още в 9'. В 27' обаче белгиецът се реваншира за грешката си, изравнявайки резултата със страхотно изпълнение ала контузения капитан на тима Хари Кейн.

В добавеното време на първата част за "Тотнъм" беше отсъдена дузпа, при която вратарят Хосе Рейна изби удара на Хюн-Мин Сон, но впоследствие южнокореецът стигна пръв до топката и успя да се разпише.

"Вила" изравни в 53', когато Бьорн Енгелс се извиси при центриране от корнер на Джак Грийлиш и отбеляза с глава.

Снимка: Getty Images

В последните секунди на двубоя обаче същият този Енгелс допусна кошмарна грешка, Сон се измъкна сам срещу Рейна и реши всичко - 3:2.

С победата "Тотнъм" се изкачи на петата позиция във временното класиране с актив от 40 точки - една по-малко от четвъртия "Челси", който все още не е изиграл своя мач от кръга. "Астън Вила" е точно над зоната на изпадащите - 17-ти с 25 точки.

Снимка: Getty Images

Тагове: